Online lessen

Woon je te ver weg om les te krijgen van Eline? Heb je misschien geen geld om het volledige lestarief te betalen maar kun je wel wat hulp gebruiken? Is instructie van buitenaf niet toegestaan op je stal? Of vind je het leuk om gewoon wat feedback te krijgen op een trainingsfilmpje?
Dan ben je bij de online lessen van Synergy Horsemanship aan het juiste adres!

Hoe werkt het?

  • Je filmt een stukje van je training (10 tot 15 minuten). In deze video/video’s laat je zien hoe je met je paard aan het werk bent. Je mag hier een probleem laten zien waar je hulp bij wilt, maar het mag ook gewoon een stukje van je training zijn.
  • Deze video’s stuur je op naar Synergy Horsemanship. Dit kan via WeTransfer, maar ook via YouTube of WhatsApp. Stuur ook een kort stukje tekst mee waarin je wat vertelt over de doelen die je nastreeft in je training en eventuele specifieke punten die je wil bespreken in de les.
  • Synergy neemt contact met je op om een videobelafspraak in te plannen. Eline zal de video’s bekijken voor de afspraak plaatsvindt, en een aantal aandachtspunten noteren om te bespreken tijdens het videobellen. Je betaalt de online les alvast vooraf.
  • Tijdens de les doet Eline met jou een korte voorbespreking waarin jullie alvast een aantal aandachtspunten bespreken. Daarna bekijken jullie de video’s samen en krijg je hier live feedback op. Tenslotte volgt er een korte nabespreking en krijg je een aantal tips en ideetjes mee voor je vervolgtraining. De belafspraak duurt ongeveer 30 minuten.

Grondwerk

Grondwerk is een breed woord, wat in de algemene zin betekent: “op de grond werken met je paard”. Meestal gebruiken wij echter het woord ‘grondwerk’ om te refereren naar het werken met ons paard aan de leadrope en touwhalster met behulp van natural horsemanshiptechnieken. Dit is nog steeds een heel breed begrip: van wandelen met je paard aan de hand tot de Seven Games van Parelli, van trailerladen tot het overwinnen van allerlei obstakels, puzzels, balkjes en sprongetjes. Het doel is altijd het verbeteren van jouw relatie met je paard en het verfijnen van jullie communicatie: jullie staan altijd op nummer één.

Loswerken

In vrijheid werken met je paard, “longeren” op lichaamstaal zonder lijn en halster: dat is loswerken. Loswerken doe je bij voorkeur in een vierkante bak van zo’n 13x13 tot 15x15 meter (afhankelijk van hoe groot je paard is), maar in een longeercirkel kom je ook een heel eind. Loswerken is fantastisch om je bewuster te worden van je eigen lichaamstaal ten opzichte van je paard en hoe je paard reageert op jou, want je ziet meteen de pure reacties van jouw paard op alle bewegingen die jij maakt.

Je leert hoe je met je paard kunt communiceren over zijn loopsnelheid en looprichting, en deze basis te gebruiken om met je paard te werken aan balans, spieropbouw en conditie. Je leert hoe je je eigen hulpen kunt geven en hoe je die hulpen kunt verfijnen tot je voldoende hebt aan kleine handgebaren en veranderingen in je eigen energie.

Longeren

Of je nou een jong paard hebt wat nog nooit gelongeerd is, een paard wat stilstaat als je hem de cirkel op stuurt, een paard dat geen rem heeft bij het longeren, dat zijn lichaam niet goed gebruikt, of een paard wat moeite heeft met zijn balans… er kunnen allerlei redenen zijn waarom je op zoek bent naar longeerles. Eline kan je leren welke hulpen te gebruiken, in welke positie te staan en hoe je kunt zien of je paard in balans loopt. Je leert een paard correct te longeren zonder het gebruik van hulpteugels. Longeren kan met één lijn, maar ook met twee lijnen: de dubbele lange lijnen.

Dubbele lange lijnen zijn een fijne manier om je paard te trainen. Hiermee kun je een paard longeren met twee teugels tegelijk, maar je kunt ook in menpositie achter het paard aan lopen om te werken aan de horizontale balans van je paard. Dubbele lijnen zijn bij uitstek geschikt om een paard te leren wennen aan stuurhulpen voordat je begint met het beleerproces, maar ook zeker om je paard lichamelijk te trainen als afwisseling op het rijden. Werken met twee lijnen tegelijk in je handen kan echter best een uitdaging zijn. Kun je wat hulp gebruiken? Spreek dan gerust een les af.

Schriktraining

Paarden zijn prooidieren van nature, en dat maakt ze schrikachtig en alert van nature. Wanneer een paard moeite heeft om deze spanning te reguleren, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden: paarden die wegspringen, wegrennen, bovenop hun mens springen van schrik, onvoorspelbaar kunnen ontploffen, en nog veel meer. Gelukkig is het mogelijk om je paard te leren beter met zijn eigen spanning om te gaan en zelf zijn stress weer te leren afvloeien.

Bij schriktraining van Eline leer je niet alleen om verschillende individuele lastige prikkels te trotseren met je paard, maar ook hoe je je paard kunt leren beter met spannende situaties in het algemeen om te gaan, zodat hij ook op buitenrit of op wandeling, en überhaupt in het dagelijks leven, minder stress ervaart.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een clinicdag met een heuse obstakeltraining in je bak, met zeiltjes, paraplu’s, vlaggen, et cetera? Neem dan contact op met Synergy Horsemanship voor de mogelijkheden.

Van grondwerk naar rijden

Dan heb je geïnvesteerd in grondwerk en je paard ontzettend licht op alle hulpen… maar hoe maak je nou de vertaalslag naar het rijden? Hoe zorg je dat je paard ook onder het zadel licht is aan je hulpen, reageert op je zit en op zachte hulpen wijkt voor je been? Misschien is het je droom om zelfs op neckrope je paard te kunnen sturen? Ook daar kan Synergy bij helpen.